facebook twitter linkedin

Filosofia didactica

Programul de internship Romair Consulting vizeaza dezvoltarea cunostintelor, abilitatilor si aptitudinilor necesare practicarii profesiei de inginer proiectant prin supervizarea activitatii fiecarui stagiar de catre un manager de proiect, studiu individual, sesiuni de informare, workshop-uri, training-uri.

Programul de pregatire practica adoptat include participarea directa a stagiarilor la realizarea proiectelor Romair Consulting. Activitatile desfasurate constau in: documentare pentru stabilirea solutiei de proiectare (vizite de teren, studiu documentar – analiza temei de proiectare, analiza situatiei existente, analiza legislatiei si reglementarilor in domeniu etc), realizarea unor parti din documentatia de proiectare a unei investitii (planse, memorii etc.), activitati de secretariat (printare/plotare/impachetare planse, pregatirea dosarului de proiect, formatare documente etc.), alte activitati de suport necesare echipei de proiect. Stagiarii sunt indrumati direct de specialistii Romair Consulting (tutori).

Un accent deosebit il capata lucrul in echipa, pe metodele de rezolvare a problemelor si conflictelor, pe comunicare si pe intelegerea mediului real de lucru caracteristic activitatii de proiectare. Stagiarii sunt familiarizati cu atmosfera concurentiala si cu asteptarile de performanta profesionala din mediul real.

O caracteristica importanta a metodei noastre de formare este desfiintarea barierelor de comunicare si relationare intre specialistii Romair Consulting si stagiari. Astfel, specialistii Romair Consulting/tutorii adopta fata de stagiari pozitia unui coleg mai experimentat, a unui indrumator.

Programul de internship cuprinde testari periodice ale stagiarilor, practice si teoretice, care au rolul de fixare a cunostintelor dobandite si de pregatire pentru examenul final.

Stagiarii eminenti, care s-au remarcat prin nivelul de cunostinte acumulat, s-au integrat perfect in echipa Romair Consulting, au inteles misiunea si viziunea companiei, au inteles si aplicat procedurile Romair Consulting, primesc oferte de angajare in cadrul companiei.