(21 Octombrie 2015)

Inchiderea depozitelor de deseuri neconforme din judetul Constanta (Harsova, Cernavoda, Techirghiol, Murfatlar si Medgidia)

În data de 21 octombrie 2015, a fost inaugurată investiția din cadrul Contractului de lucrări 1 Închiderea depozitelor de deșeuri neconforme din județul Constanța (Hârșova, Cernavodă, Techirghiol, Murfatlar și Medgidia). Lucrările au avut loc în cadrul proiectului Sistem de management integrat al deșeurilor din județul Constanța, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Sectorial MEDIU.
 
Inaugurarea investiției a fost organizată pe amplasamentul fostului depozit neconform de deșeuri din Murfatlar și a marcat închiderea oficială a depozitelor neconforme din localitățile incluse în contract. La eveniment a luat parte  domnul Marius Nica, Ministrul Fondurilor Europene.  
 
În cadrul proiectului major de investiții sunt implementate 5 contracte de lucrări, 2 contracte de furnizare și 5 contracte de servicii. Locuitorii din localitățile menționate din județul Constanța vor beneficia de închiderea depozitelor de deșeuri urbane neconforme, de construcția unui nou depozit conform de deșeuri, a unei stații de sortare și a unei stații de tratare mecano-biologică în localitatea Tortoman, de construcția unei stații de sortare și a unei stații de tratare mecano-biologică în localitatea Ovidiu, a două stații de transfer în Hârșova și Deleni.
 
ROMAIR Consulting, a avut calitatea de proiectant în pregătirea aplicației de finanțare pentru județul Constanța și elaborator al Proiectului tehnic și a Documentației de atribuire. Eforturile depuse de echipa de ingineri a companiei pe o perioadă de 8 ani, timp în care a fost pregătit planul de investiții pe termen lung aferent managementului integrat al deșeurilor în județul Constanța și a fost pregătită Aplicația și obținută finanțarea necesară, au fost duse la bun sfârșit. Ne bucurăm, astfel, să vedem investiția finalizată.