(23 Iunie 2016)

RECEPTIA CONTRACTULUI DE LUCRARI “ACUMULARI NEPERMANENTE PE RAURILE BAHLUIEȚ SI PROBOTA IN AMONTE DE LOCALITATEA TÂRGU FRUMOS”

In data de 22 iunie 2016, ROMAIR Consulting a participat la receptia ultimului contract de lucrari inclus in proiectul "Lucrari pentru reducerea riscului la inundatii in bazinul hidrografic Prut-Barlad". Proiectul a avut ca beneficiar A.N. Apele Române – A.B.A. Prut – Bârlad.

Obiectivele realizate in cadrul contractului de lucrari “Acumulări nepermanente pe râurile Bahluiet si Probota in amonte de localitatea Târgu Frumos” fac referire la lucrarile de aparare impotriva inundatiilor de pe cursul raurilor Bahluiet si Probota:

  • acumularile nepermanente Bahluiet si Probota, materializate in  constructii hidrotehnice ce sunt situate in amonte de localitatea Targu Frumos din judetul Iasi, pe raurile cu acelasi nume, afluenti ai raului Bahlui. Lucrarile sunt amplasate in bazinul hidrografic al raului Bahlui. Acumularile sunt realizate prin inchiderea vailor cu baraje frontale executate din umpluturi de pamant, cu sectiune omogena, ce au rol in atenuarea undelor de viitura. Pentru controlul debitelor de apa in aval, barajele au prevazute goliri de fund, iar evacuarea dirijata a apelor in caz de producere a viitura se face prin descarcatoarele de ape mari;
  •  dig de contur la Costesti;
  •  recalibrari de albie.

Toate lucrarile realizate in cadrul proiectului aduc beneficii calitatii mediului inconjurator si vietii locuitorilor, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

ROMAIR Consulting, in calitate de Consultant, a asigurat serviciile de intocmire a Studiului de fezabilitate si a Aplicatiei de finantare, monitorizand si administrand activ intreg procesul de implementare a proiectului in toate fazele specifice.