(10 Mai 2017)

RECEPTIE FINALA AFERENTA INVESTITIEI “INCHIDEREA DEPOZITULUI DE DESEURI NECONFORM DIN PLOIESTI”

In data de 10 mai 2017, a avut loc receptia finala aferenta obiectivului “Inchiderea depozitului de deseuri neconform din Ploiesti” din cadrul proiectului “Sistem de management integrat al deseurilor in judetul Prahova”.

Lucrarile executate au fost cofinantate din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin POS Mediu 2007 – 2013.

Inchiderea depozitului neconform de deseuri din localitatea Ploiesti a condus atat la reabilitarea si redarea naturii a unei suprafete de 31 de hectare de teren, cat si la eliminarea riscului poluarii mediului din cauza posibilei antrenari a deseurilor menajere depozitate pe cursul raului Teleajen, in  perioadele de precipitatii importante.

Valoarea totala a investitiei a fost de 19.926.609,24 lei.

ROMAIR Consulting a avut calitatea de Consultant, pregatind “Master Planul” aferent proiectului “Sistem de management integrat al deseurilor in judetul Prahova” si aplicatia de finantare, ce a condus la semnarea contractului de finantare cu valoarea totala de 203.238.610,37 lei, incheiat intre Consiliul Judetean Prahova si Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice. Contractul a fost semnat in luna februarie 2013. De asemenea, ROMAIR Consulting a avut calitatea de proiectant, elaborand Proiectul tehnic si documentatia de atribuire, asigurand inclusiv serviciile de asistenta tehnica din partea proiectantului pe perioada de executie a lucrarilor.

Eforturile depuse de echipa de ingineri ai companiei pe o perioada de 7 ani au fost duse la bun sfarsit  pentru aceste investitii receptionate. Ne bucuram, astfel, sa vedem ca cele 31 de hectare acoperite de vechea “rampa de gunoi” au fost reintroduse in circuitul natural.

zosi - accesorii dama, bijuterii Bratari barbati, bratari bile