(16 Noiembrie 2018)

Romair Consulting autor al celui mai mare proiect finantat de Uniunea Europeana, un proiect de mediu

Contractul de finantare nerambursabila din POIM a fost semnat vineri, 09 Noiembrie 2018, fiind unicul proiect prevenire si combatere a eroziunii costiere din Romania in perioada de programare 2014 – 2020. Cu o valoare totala a masurilor si investitiilor de cca 1 miliard de Euro, din care 85% reprezinta finantare nerambursabila din partea Uniunii Europeane, proiectul este cel mai mare proiect de investitii pregatit si aprobat in Romania in perioada actuala de programare.

Obiectivul principal al proiectului este reducerea eroziunii costiere prin consolidarea si punerea in valoare a peste 30 km de litoral romanesc de la Edighiol pana la Vama Veche, respectiv consolidarea si punerea in functiune a doua mari structuri hidrotehnice complexe de mare importanta pentru mediu si extinderea respectiv punerea in siguranta a plajelor.

Pe scurt, prin implementarea proiectului, marim teritoriul Romaniei cu peste 300 de hectare si asiguram protectia a peste 100.000 locuitori si a cca 1500 de imobile de pe coasta Marii Negre, protejam mediul, crestem valoarea conservativa a speciilor protejate si a biodiversitatii din aria proiectului.

Implementarea proiectului se realizeaza de catre Beneficiarului Administratia Nationala "Apele Romane", prin Administratia Bazinala de Apa Dobrogea-Litoral, in perioada 2018 – 2023.

Romair Consulting invita toti romanii care merg la malul marii sa se bucure de rezultatele acestui proiect in anii ce urmeaza si de un mediu sanatos.